sestdiena, 2015. gada 8. augusts

Upeņu sula ziemai (+/- fotorecepte)

Mammas recepte: Vispirms vajag nolasīt upenes. Uz vienu trīs-litru burku ir nepieciešamas trīs krūzēs (viena krūze ap 200 ml) upeņu un divas tā paša tilpuma krūzes cukura. Viss tiek burkā sabērts kopā:

 Tad apliets ar verdošu ūdeni, līdz burka ir pilna:

 Protams, lai sula saglabātos, ir nepieciešams burkai uzlikt vāku:

 Tad uz brīdi var pavērot, kā upenes tēlo lavas lampu (ja skatās pret gaismu):

Burka tiek uzmanīgi apgriezta otrādies, lai pārbaudītu, ka nav sūces:

Un sasegta, lai siltums iedarbojas sastāvdaļām:

Vēlāk burka nonāk pagrabā, kur tā stāv līdz uznāk slāpes pēc upeņu sulas kādā ziemas vakarā.




1 komentārs:

  1. Sula ir garšīga un protams ļoti salda ,tāpēc tā jāatšķaida ar ūdeni līdz vēlamai garšai.

    AtbildētDzēst