Mammas recepte: Vispirms vajag nolasīt upenes. Uz vienu trīs-litru burku ir nepieciešamas trīs krūzēs (viena krūze ap 200 ml) upeņu un divas tā paša tilpuma krūzes cukura. Viss tiek burkā sabērts kopā:
Tad apliets ar verdošu ūdeni, līdz burka ir pilna:
Protams, lai sula saglabātos, ir nepieciešams burkai uzlikt vāku:
Tad uz brīdi var pavērot, kā upenes tēlo lavas lampu (ja skatās pret gaismu):
Burka tiek uzmanīgi apgriezta otrādies, lai pārbaudītu, ka nav sūces:
Un sasegta, lai siltums iedarbojas sastāvdaļām:
Vēlāk burka nonāk pagrabā, kur tā stāv līdz uznāk slāpes pēc upeņu sulas kādā ziemas vakarā.
Sula ir garšīga un protams ļoti salda ,tāpēc tā jāatšķaida ar ūdeni līdz vēlamai garšai.
AtbildētDzēst